2

Kentältä poistot

0

0

Kuusi maalia tarjonnut Ilveksen ja SJK:n välinen Suomen Cupin ottelu päättyi vierasjoukkueen 2–4-voittoon. Viime kaudella Suomen Cupin voittaneen Ilveksen cup-taival päättyi tällä kertaa jo alkuvaiheessa.

Ilves oli tehnyt kokoonpanoonsa muutaman muutoksen keskiviikon Veikkausliiga-otteluun verrattuna. Puolustuksessa Samba Benga otti Veikkausliigassa alkukaudella täydet peliminuutit tahkonneen Tatu Miettusen paikan. Vaihdossa ottelun aloittivat myös Anton Popovitch ja Marius Söderbäck, joiden tilalla kokoonpanossa olivat viime ottelun pelikiellossa ollut Joona Veteli ja Roope Riski.

Kolmannen peliminuutin täytyttyä Oiva Jukkolan keskitys rangaistusalueen oikealta puolelta tavoitti takatolpalta Santeri Haaralan, jonka hieman voimattomaksi jääneen puskun SJK-maalivahti Roope Paunio poimi varmasti kiinni yläkulmasta. Toisessa päädyssä Rasmus Karjalainen testasi kaukolaukaustaan, joka kuitenkin karkasi reilusti yli ja ohi maalin.

Ottelun ensimmäinen varoitus nousi vieraiden Kelvin Piresille, jolta Santeri Haarala oli karkaamassa keskiympyrässä tekemänsä tyylikkään harhautuksen jälkeen. 12. minuutilla Ilveksen hyvä syöttöpeli rangaistusalueella oli tarjota Roope Riskille tyhjän maalin takatolpalle, mutta SJK-puolustaja onnistui katkaisemaan Haaralan ratkaisevan syötön.

Sanonta ”Kun et itse tee, niin kaveri tekee” päti heti Ilveksen tilanteen perään, kun Rasmus Karjalainen nousi vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja tarjosi lyhyen syötön eteenpäin Pyry Hannolalle. Tämä jatkoi pallon takakulmaan ja vei SJK:n 0–1-johtoon 13. minuutilla.

20. minuutilla Rasmus Karjalaisen kova sivuvapaapotku vasemmalta laidalta oli matkalla takayläkulmaan, mutta Ilves-maalivahti Otso Virtanen torjui pallon varmasti päätykatsomoon. Kulmapotkua seurasi toinenkin, jonka seinäjokelaiset onnistuivat hyödyntämään. Karjalaisen lähettämä kulmapotku kimposi Felipe Aspegrenin päästä takatolpalle, josta Jaime Moreno sijoitti pelivälineen varmasti sisään. SJK:n 0–2-maali syntyi 22. minutilla.

Ilveksen paikka kavennukseen tuli nopeasti, kun Santeri Haarala tarjosi syötön rangaistusalueelle Roope Riskille. Hyökkääjä ehti palloon maalialueen kulmalla, mutta maalivahti Roope Paunio ehti peittämään pienehköstä kulmasta lähteneen yrityksen. Pari minuuttia myöhemmin Riski sai vielä paremman paikan maalin eteen Oiva Jukkolan kovasta oikealta puolelta lähteneestä syötöstä. Paunio teki kuitenkin loistavan torjunnan ja piti lukemat ennallaan.

Ilves joutui tekemään vaihdon 29. minuutilla Samba Bengan loukkaantumisen myötä. Puolustajan tilalle kentälle tuli Tatu Miettunen.

Lopulta keltavihreidenkin yritys ja jauhaminen palkittiin, kun Santeri Haarala laukoi kavennuksen rangaistusalueen rajalta. 33. minuutilla tulleessa 1–2-maalissa pallo kiersi Jorginhon, Doni Arifin ja Maksim Stjopinin kautta Haaralalle, joka otti kosketuksen keskelle päin ja sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan.

SJK:n Pyry Hannola esitteli osaamistaan heti seuraavalla minuutilla pyörähtämällä vetopaikkaan 25 metrissä, mutta Otso Virtanen torjui kovan laukauksen oikeasta alakulmasta. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Kelvin Piresin pusku meni hieman vasemmalta ohi.

43. minuutilla Ilveksen Haaralalla oli jo hyvä vetopaikka kuudentoista alueen takaa, mutta hyökkäys päättyi SJK:n katkoon, kun hyökkääjä haki vielä yhtä syöttöä eteenpäin Roope Riskille. Ilveksen ensimmäinen varoitus nousi perään Doni Arifille.

Hieman ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Otso Virtanen teki toisessa päädyssä hyvän tuplatorjunnan, kun ensin Kelvin Pires laukoi 20 metristä kovaa kohti oikeaa alakulmaa ja perään Kasper Paananen ehti irtopalloon. Ilves puolestaan loi lisäajalla erinomaisen vastahyökkäyksen, jossa Maksim Stjopinille pelattiin avopaikka rangaistuspotkupisteen tuntumaan. Stjopin pääsi laukomaan Doni Arifin syötöstä hyvästä rytmistä, mutta veto karkasi reilusti yli vasemmasta yläkulmasta.

Edellistä ei kuitenkaan tarvinnut pitkään harmitella, sillä kotijoukkue onnistui vielä tasoittamaan pelin juuri ennen taukovihellystä. Pallo päätyi Oiva Jukkolan ja Doni Arifin kautta rangaistusalueen keskelle Santeri Haaralalle, jonka laukaus upposi kimmokkeen kautta maalin vasempaan kulmaan. Ilveksen osumaa seurasi taukovihellys, joten väliajalle mentiin lukemissa 2–2.

SJK iskee paikoistaan

Ilves teki toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, joissa Anton Popovitch ja Marius Söderbäck ottivat Doni Arifin ja Oiva Jukkolan paikat. Ilveksen vastahyökkäys jakson toisessa minuutilla oli lähellä tuottaa ottelun viidennen maalin, mutta maalivahti Roope Paunio onnistui torjumaan hieman pieneen kulmaan ajautuneen Maksim Stjopinin yrityksen. 50. minuutilla tulleessa Ilveksen kulmapotkussa Joona Veteli pääsi puskemaan takatolpalta, mutta pallo meni ohi etukulmasta.

Edellisen tilanteen jälkeen maalivahti Roope Paunio laittoi pallon peliin ajassa 49.37 ja ajassa 49.52 peliväline oli Ilveksen verkossa. Vaaraton pitkä avaus keskialueelle päätyi Ilveksen puolustuksen arviointivirheen kautta puolustajien selustaan Rasmus Karjalaiselle, joka kuljetti pallon rangaistusalueen rajalle ja ampui laadukkaan vedon taka-alakulmaan ohi Otso Virtasen. SJK siirtyi takaisin johtoon 2–3-osumallaan.

Seinäjokelaiset tekivät ensimmäisen vaihtonsa 60. minuutilla, jolloin Tuomas Kaukua tuli kentälle Rasmus Karjalaisen tilalle. Kamppailun kolmannen varoituksen vastaanotti Ilveksen Tatu Miettunen 65. minuutilla. SJK teki perään toisen vaihtonsa, jossa Valentin Gasc teki tilaa Salim Yussifille. Kahden minuutin päästä oli Ilveksen vuoro vaihtaa Vincent Ulundu Roope Riskin tilalle. Tilastomerkinnät jatkuivat tiheään, kun myös Juhani Pikkaraiselle nousi keltainen kortti 71. minuutilla.

Ilveksen vauhdikkaassa hyökkäyksessä 72. minuutilla Maksim Stjopin tarjosi hyvän syötön puolustuksen selustaan leikanneelle Vincent Ulundulle, jonka laukaus lipui Roope Paunion torjunnan kautta maalialueen läpi, muttei maaliviivan paremmalle puolelle. Jatkotilanteessa Joona Vetelin kierteinen sijoitus 20 metristä painui hieman oikealta ohi.

Ilves jatkoi tilanteiden luomista, ja seuraavien minuuttien aikana Paunio torjui Santeri Haaralan sekä Joona Vetelin yritykset. 77. minuutilla SJK:n Jaime Moreno tienasi varoituksen ja 79. minuutilla vierasjoukkueen Kelvin Pires teki tilaa kentälle tulleelle Tuomas Koivistolle.

Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen Veteli haki uudestaan vetopaikan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaus jäi hieman keskelle Paunion ulottuville.

SJK puolestaan iski seuraavasta tilanteestaan ottelun kuudennen ja lopulta voiton ratkaisseen osuman. Jaime Moreno voitti purkupallon keskialueella ja jatkoi pelivälineen Pyry Hannolalle, joka pääsi nousemaan rangaistusalueelle asti. Hannola tarjosi syötön takaviistoon Markus Arsalolle, jonka 18 metristä lähtenyt laukaus upposi etukulmaan ja muutti lukemat 2–4:ään 84. minuutilla.

Ilves vaihtoi vielä Aapo Mäenpään kentälle aiemmin huoltoa tarvinneen Maksim Stjopinin tilalle 87. minuutilla. Ottelun viimeinen varoitus nousi Ilveksen Jorginholle lisäajan toisella minuutilla.

Seinäjokelaiset veivät ottelun nimiinsä maalein 2–4 ja jatkavat Suomen Cupissa kuudennelle kierrokselle. Ilves nousi monivaiheisessa ottelussa tasoihin kahden maalin takaa, mutta lopulta SJK:n tehokkuus maalipaikoissaan käänsi pelin uudestaan vierasjoukkueelle.

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 3 Jorginho, 5 Juhani Pikkarainen, 20 Samba Benga (16 Tatu Miettunen, 29’), 42 Felipe Aspegren, 19 Oiva Jukkola (17 Marius Söderbäck, 46’), 6 Doni Arifi (14 Anton Popovitch, 46’), 7 Joona Veteli, 8 Maksim Stjopin (22 Aapo Mäenpää, 87’), 10 Roope Riski (9 Vincent Ulundu, 68’), 29 Santeri Haarala

Käyttämättömät vaihtopelaajat: 12 Johannes Viitala (mv), 2 Matias Kivikko Arraño

Seuraava ottelu

Ilves ja SJK kohtaavat uudestaan keskiviikkona 19.6. Veikkausliigan Yöttömän Yön kierroksella, jolloin ottelut alkavat klo 21.00.

Veikkausliiga-ottelun Ilves–SJK lippujen hintaan sisältyy pelipäivänä klo 19.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvä Alumni All-Stars -hyväntekeväisyysottelu, jossa kohtaavat Suomen jalkapallo- ja jääkiekkolegendat. Hyväntekeväisyysottelun tuotoilla hankitaan Taysin Lasten ja nuorten sairaalaan vastasyntyneille hengitystukilaite. Ilves Edustus Oy lahjoittaa jokaisesta myydystä Ilves–SJK-ottelun lipusta yhden euron hyväntekeväisyystapahtuman tuottoihin. Mikäli ottelun yleisömäärä nousee 7500:een, lahjoitussumma tuplaantuu kahteen euroon lippua kohden eli yhteensä 15 000 euroon.

Osta liput ennakkoon Lippupisteen verkkokaupasta ja tule mukaan täyttämään Tammela ja tekemään hyvää!