3

Kentältä poistot

0

0

SJK:n ja Ilveksen välinen perjantai-illan ottelu päättyi Seinäjoella kotijoukkueen 1–0-voittoon.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli SJK:lle rangaistusalueen takaa lähteneestä laukauksesta. Ilves-pelaajasta korkean kimmokkeen ottanut pallo tippui noin kahdeksaan metriin Kasper Paanaselle, jonka suora laukaus ilmasta epäonnistui ja nousi yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Aapo Mäenpää peitti Babacar Fatin vedon liu’ullaan kulmapotkuksi, jota kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään.

12. minuutilla Ilveksen nopea hyökkäys tuotti Jorginholle keskityspaikan vasemmalle laidalle. Takatolpalle lähtenyt pallo tavoitti Oiva Jukkolan, jonka pusku ei kuitenkaan löytänyt oikeaa osoitetta. 16. minuutilla Jukkolan syöttö oikealta laidalta tuli maalinedustan läpi Roope Riskin ulottuville, mutta hyökkääjä ei ehtinyt reagoida hieman yllättäenkin tulleeseen tilanteeseen ajoissa.

Pallonhallinta oli ottelun alkuhetkilläkin enemmän Ilveksellä, mutta 20. peliminuutin kohdalla SJK:n Rasmus Karjalainen vapautti Kasper Paanasen luvattoman helposti läpiajoon. Vastaan tullut Ilves-maalivahti Otso Virtanen pystyi kuitenkin torjumaan ja pitämään lukemat nollilla. Pari minuuttia myöhemmin suoraan syötöstä rangaistusalueen rajan tuntumasta lähtenyt Valentin Gascin laukaus painui vain hieman yli takayläkulmasta. Kamppailun ensimmäinen varoitus nousi SJK:n Kelvin Piresille 29. minuutilla tämän liu’uttua Doni Arifin jaloille noin 25 metrissä.

Ilveksen seuraava pitkä hyökkäys tuotti vierasjoukkueelle kulmapotkun, kun päätyrajan tuntumasta lähtenyt Oiva Jukkolan syöttö blokattiin yli päätyrajasta. Maalivahti Roope Paunio poimi keskityksen helposti ja lähetti Ilves-miehityksen selustaan pitkän avauksen, josta Babacar Fati pääsi haastamaan alimpana Ilves-pelaajina olleet Oiva Jukkolan ja Joona Vetelin. Fatin harhautukset tuottivat kotijoukkueelle rangaistuspotkun, kun katkoa yrittäneen Vetelin jalka kopsahti SJK-pelaajan jalkaan. Keskikenttäpelaaja sai tilanteesta myös varoituksen. Jaime Moreno laukoi pallon varmasti sisään yhdestätoista metristä ja siirsi SJK:n 1–0-johtoon 34. minuutilla.

Toisessa päädyssä Roope Riski pääsi pian yrittämään rangaistusalueen sisältä, mutta Paunio torjui Ilves-hyökkääjän matalan laukauksen. Nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Ilves riisti pallon puolessa kentässä ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Santeri Haaralaa tavoitelleen Riskin syöttö jäi lupaavassa tilanteessa taakse. Jakson lopussa Jorginhon keskitys löysi vielä takatolpalta Riskin, jonka pusku suuntautui sivuverkkoon tolpan väärälle puolelle.

SJK:n Jaime Morenon osuma jäi avauspuoliajan ainoaksi, joten tauolle mentiin tilanteessa 1–0.

Ilves painostaa loppuun asti

Tauolla tehtiin yksi vaihto, kun SJK toi Kasper Paanasen tilalle Kingsley Oforin. Ilves sai toisen puoliajan alkuun kulmapotkun, jonka Tatu Miettunen pääsi ohjaamaan maalin edestä, mutta pallo tuli Roope Paunion ulottuville. Tamperelaisten seuraava mahdollisuus tuli hyvältä paikalta 20 metristä vapaapotkusta, jonka hankki Joona Veteli. Santeri Haaralan yritys nousi kuitenkin selvästi yli maalin. 54. minuutilla Ilveksen hyökkäys tuotti Haaralalle vetopaikan rangaistusalueen sisälle, mutta sivuverkkoa lähemmäs ei vierasjoukkue nytkään päässyt.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin hyökkääjä yritti kelpo paikalta rangaistusalueen rajan takaa, mutta SJK-maalivahti Roope Paunio torjui liian keskelle jääneen vedon. Ilveksen seuraavassa tilanteessa Roope Riski oli lähellä päästä jatkamaan Haaralan uuden laukauksen maalin edestä, mutta hyökkääjän venytys ei aivan riittänyt palloon.

SJK teki seuraavat vaihtonsa 66. minuutilla, kun Dario Naamo ja Markus Arsalo tekivät tilaa Otto Kemppaiselle ja Salim Yussifille. 70. minuutilla oli kotijoukkueen vuoro lähennellä Ilves-maalia kulmapotkun jälkitilanteesta. Babacar Fatin kierteinen laukaus oli matkalla takakulmaan, mutta Anton Popovitch sai päänsä väliin ja purettua tilanteen. Ilves teki perään ensimmäinen vaihtonsa 71. minuutilla Marius Söderbäckin tullessa kentälle Joona Vetelin tilalle. Kolme minuuttia myöhemmin Ilveksen maltillinen pallonsiirtely tuotti vetopaikan Roope Riskille, jonka kymmenestä metristä lähtenyt kääntölaukaus nousi yli etukulmasta.

75. minuutin kohdalla nähtiin muutaman sekunnin sisään useampikin kontaktitilanne ja taklaus, joista viimeisestä nousi varoitus Ilveksen Juhani Pikkaraiselle. Jatkotilanteesta keltaisen kortin vastaanotti myös Doni Arifi.

Sekunteja ennen 80. minuutin täyttymistä Jorginhon ja Haaralan syötöt avasivat Marius Söderbäckille avopaikan kahdeksaan metriin, mutta maalivahti Roope Paunio venytti jalkansa takakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Kotijoukkueen kolmas vaihtotapahtuma tuli 81. minuutilla, jolloin hyökkääjä Jaime Moreno teki tilaa ja toppari Fallou Ndiaye tuli kentälle tiivistämään joukkueen alakertaa. Ilveksen syöttöpeli ja Söderbäckin hyvä ensimmäinen kosketus tuottivat keskikenttäpelaajalle uuden mahdollisuuden rangaistusalueen sisällä, mutta ratkaisuyritys jäi tälläkin kertaa Paunion ulottuville.

Ilves jauhoi pallollisena hyökkäyksestä toiseen, ja lisäaikaakin tuli vielä viisi minuuttia. Kovaa yritystä ei kuitenkaan palkittu, vaan kotijoukkueen maali pysyi lopulta puhtaana päätösvihellykseen asti. Jaime Morenon avausjakson 1–0-maali riitti SJK:lle kolmeen sarjapisteeseen.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit:

– Harmittaa joukkueen ja pelaajien puolesta todella paljon, että palkintoa ei tullut. Aina löytyy parannettavaa, mutta kyllä me tänään teimme paljon hyviä ja oikeita asioita. On ihan selvää, että pettymys tuloksiin on suuri. Katse kääntyy kuitenkin seuraavaan viikkoon ja tulevaan peliin.

Ilveksen Tatu Miettusen kommentit:

– Pidimme palloa ja loimme paljon paikkoja. Tiesimme, että SJK tulee kovaa vastaan. Pitäisi pystyä vähän paremmin pitämään tasapaino kasassa. Siinä on parannettavaa, mutta kyllähän meillä oli taas paikkoja tehdä vaikka kuinka monta maalia. Vähän vaikeata on, kun emme oikein saa sitä palkintoa. Tuolla pelillä olisimme ehkä mielestäni jotain ansainneet.

– Maalit, joita päästämme, ovat vähän liian halpoja. Niihin olemme näitä pisteitä menettäneet. Ne kun saadaan kuntoon ja pidettyä nollat omissa. Pitkässä juoksussa tällaisella pelillä, näillä paikoilla ja tällä ilmeellä ei auta mitään toivoa menettää. Jatketaan vaan hommia.

SJK–Ilves 1–0 (1–0)

1–0 Jaime Moreno (RP) 34’

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 3 Jorginho, 5 Juhani Pikkarainen, 16 Tatu Miettunen, 22 Aapo Mäenpää, 6 Doni Arifi, 14 Anton Popovitch, 7 Joona Veteli (17 Marius Söderbäck, 71’), 29 Santeri Haarala, 19 Oiva Jukkola, 10 Roope Riski

Käyttämättömät vaihtopelaajat: 2 Matias Kivikko Arraño, 4 Mohammed Umar, 12 Johannes Viitala (mv), 23 Noel Hasa, 31 Danila Bulgakov, 42 Felipe Aspegren

Seuraavat ottelut

Vierasottelut jatkuvat IFK Mariehamnia vastaan sunnuntaina 28.4. Seuraavassa kotiottelussa lauantaina 4.5. Ilves saa vieraakseen AC Oulun. Osta liput kotiotteluun Lippupisteen verkkokaupasta.