Ilves voitti HIFK:n 1-2 Jukkolan ja Larssonin maaleilla

Adam Larsson laukoi Ilveksen voittomaalin ottelun lisäajalla

Ilves matkusti tänään Helsinkiin kauden viimeiseen harjoitusotteluun ennen Veikkausliigauden alkua. Talin hallissa pelatun ottelun isäntänä toimi HIFK. Ilveksen kokoonpanosta puuttuivat maajoukkuekomennusten vuoksi Najeeb Yakubu sekä Johannes Viitala. Pienten vammojen vuoksi poissa kokoonpanosta olivat Seydine N’Diaye ja Yusif Moussa. Maajoukkueleiriltä eilen illalla palannut Doni Arifi oli puolestaan mukana kokoonpanossa.

Ensimmäinen puoliaika kovaa taistelupalloa

Ilves lähti otteluun terävästi ja joukkue pystyikin luomaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kaksi suhteellisen laadukasta maalipaikkaa.

Ennen ensimmäistäkään tilannetta Ilves joutui suorittamaan ensimmäinen vaihdon, kun jo ottelun kolmannella minuutilla Santeri Haarala sai osuman vastustajan nappulakengästä silmäkulmaansa ja hän joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle tuli Sabit James.

Ensimmäisen maalipaikan rakensi oikealta hyvän nousun tehnyt Aapo Mäenpää. Hän pelasi hyvän laukaisupaikan Lauri Ala-Myllymäelle boksin sisään, mutta tällä kertaa Lämmin veto suuntautui maalin yli. Lähes heti perään Sabit James ja Petteri Pennanen rakensivat paikan Adam Larssonille, mutta HIFK:n maalivahti Joona Tiainen sai torjuttua boksista lähteneen laukauksen.

Alun Ilves-rynnistyksen jälkeen ottelu tasoittui ja myös kotijoukkue pääsi paremmin mukaan otteluun. Kuvaavaa pelille oli lukuisat kaksinkamppailut ja vapaapotkuja nähtiin huomattavasti normaalia enemmän. Ottelun avausmaali nähtiin 23. minuutin kohdalla. HIFK hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin ja pallo pelattiin boksin rajalle Mosawer Ahadille, joka laukoi kovan ja tarkan laukauksen maalin takakulmaan, 1-0. Avausmaalin jälkeen peli jatkui rikkonaisessa ja varsinaisia maalipaikkoja ei juurikaan nähty. Aivan puoliajan viimeisellä minuutilla Ilves sai rakennettua pitkällä hyökkäyksellä hyvän tilanteen kotijoukkueen maalille, mutta tälläkin kertaa tuloksetta. Taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 1-0.

Ilves tuli rinnalle ja ohi toisella puoliajalla

Ilves tuli tauolta kentälle päättäväisellä otteella. Ottelun kuva muuttui hyvin nopeasti toisen puoliajan alussa, kun 55. peliminuutilla HIFK Ahadi sai jälkipeleistä punaisen kortin. Tästä ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun Oiva Jukkola toi Ilveksen tasoihin Aapo Mäenpään syötöstä. Tilannetta edelsi Mäenpään ja Pennasen hieno yhteispeli oikealla laidalla. Muutama minuutti myöhemmin Adam Larssonilla oli hyvä paikka siirtää Ilves johtoon, kun hän sai pallon Paulus Arajuuren epäonnistuneen katkon jälkeen, mutta Ilveksen harmiksi Adamin nosto jäi vähän liian matalaksi ja Joona Tiainen sai napattua pallon käsiinsä.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilves painoi peliä vahvasti kotijoukkueen päätyyn ja lähes koko loppupeli pelattiin Ilveksen hyökkäyskolmanneksella. Seuraavan kerran pallo saatiin kotijoukkueen maaliin 75. peliminuutilla Adam Larssonin toimesta, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. ilves jatkoi edelleen painostamista, mutta tuloksetta ja alkoi jo näyttämään, että ottelu päättyy 1-1 lukemiin. Ilveksen onneksi 91. minuutilla Doni Arifi vapautti Adam Larssonin upealla syötöllä nokikkain maalivahdin kanssa ja Adam sijoitti pallon varmasti maaliin 1-2. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Toni Kallio oli tyytyväinen joukkueen nousuun tappioasemasta voittoon:

Ottelu palveli hyvin valmistautumista Veikkausliigaan. Vastustaja tuli hyvällä sykkeellä kaksinkamppailuihin ja saatiin sitä kautta paljon tunnetta otteluun. Meidän hyvän alun jälkeen HIFK pääsi peliin mukaan ja maalista he saivat lisää itseluottamusta. Joukkueemme osoitti hyvää luonnetta nousemalla tappioasemasta voittoon.Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon Veikkausliiga-avausta.

HIFK-Ilves 1-2 (0-1)
23′ 1-0 Mosawer Ahadi
57′ 1-1 Oiva Jukkola
90+1′ 1-2 Adam Larsson