1

Kentältä poistot

0

0

VPS ja Ilves tasasivat pisteet Vaasassa pelatussa kärkikamppailussa, joka päättyi lukemiin 1–1. Ilveksen tasoituksen laukoi Doni Arifi 73. minuutilla. Keltavihreiden ottelut jatkuvat keskiviikkona Turussa FC Interin vieraana.

Ottelun ensimmäinen tekopaikka syntyi kahdeksannella minuutilla VPS:n vapaapotkusta, jonka Joonas Vahtera antoi reilusta 20 metristä. Takatolpalle kiertänyt keskitys tavoitti Samu Alangon, jonka suora jatko ilmasta nousi vain hieman yli maalin.

Ilves eteni ensimmäisen 20-minuuttisen aikana muutaman kerran syöttöpelillään vaasalaisten rangaistusalueen läheisyyteen, mutta tie parhaalle maalintekoalueelle pysyi vielä tukossa. 24. minuutilla Roope Riskin laukaus seitsemästä metristä Santeri Haaralan pudotuksesta kimposi puolustajan kautta kulmapotkuksi, josta ei kuitenkaan tullut tulosta. Toisessa päädyssä kotijoukkueen kulmapotku tuotti torjuntatöitä Ilves-maalivahti Otso Virtaselle, mutta ei avausmaalia.

Puolustajasta kimmokkeen ottanut Vincent Ulundun laukaus rangaistusalueen rajalta oli lähellä tavoittaa Roope Riskin maalinedustalta, mutta VPS-maalivahti Rasmus Leislahti reagoi tilanteeseen nopeasti ja ehti palloon ensimmäisenä. Veikkausliigan maalipörssiä johtavan tanskalaishyökkääjä Mads Borchersin pusku vasemmalta laidalta tulleeseen keskitykseen puolestaan meni oikealta ohi.

31. minuutilla VPS vaihtoi Joonas Vahteran tilalle Teemu Hytösen. Kamppailun ensimmäisen varoituksen sai 35. minuutilla Ilveksen Joona Veteli, jolle kyseessä oli kauden neljäs keltainen kortti. Keskikenttäpelaaja on siten sivussa ensi keskiviikon vierasottelun FC Interiä vastaan korttitilin täyttymisen takia. Pari minuuttia myöhemmin VPS pääsi ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilannetta.

41. minuutilla lukemat kuitenkin muuttuivat 1–0:aan, kun VPS iski johto-osuman nopeasta rajaheitosta lähteneestä tilanteesta, jota avitti myös Ilveksen hetkellinen nukahdus. Teemu Hytönen linkosi pallon oikealta laidalta 30 metristä Ilveksen puolustuslinjan selustaan, josta Mads Borchers laukoi pelivälineen takayläkulmaan yli Otso Virtasen.

Ilves joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa 43. minuutilla, jolloin Marius Söderbäck tuli kentälle vaihtoa pyytäneen Vincent Ulundun tilalle. Ennen taukovihellystä tilastoihin saatiin vielä ottelun toinen varoitus, kun kotijoukkueen Prosber Ahiabu liukui keskialueella Joona Vetelin jaloille. Borchersin maali jäi avausjakson ainoaksi, joten tauolle mentiin VPS:n 1–0-johdossa.

Arifin kanuuna laulaa tasoituksen arvoisesti

Ilves teki toiselle jaksolle yhden vaihdon, jossa Aapo Mäenpää teki tilaa Felipe Aspegrenille. Kentälle tulleelle Aspegrenille tapahtui heti ensimmäisessä tilanteessa paha syöttövirhe, kun tämä yritti pelata pallon alas maalivahti Otso Virtaselle. Avausmaalin tehnyt Mads Borchers pääsi kuitenkin palloon ensimmäisenä, mutta Virtanen torjui hyökkääjän vedon ja piti lukemat ennallaan.

Jakson seuraavan maalipaikan VPS loi kulmapotkusta. Takatolpalta takaviistoon keskelle puskettu pallo löysi Jesper Engströmin, jonka laukauksen Juhani Pikkarainen blokkasi lähes maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin tullut vaasalaisten kulmapotku puolestaan tavoitti maalinedustalta portugalilaistoppari Pedro Justinianon, jonka puskun Otso Virtanen kuitenkin torjui helpohkosti.

Kotijoukkueen seuraava tilanne oli todellinen avopaikka, mutta Ilves selvisi tästäkin ilman takaiskua. Puolustaja Martti Haukiojan koko kentän nousu tarjosi tälle ensin tekopaikan, mutta kymmenestä metristä lähtenyt laukaus suuntautui keskelle Otso Virtasen ulottuville. Ilves-maalivahdin torjuma pallo tippui seitsemään metriin Teemu Hytöselle, joka latasi pallon voimalla ohi puolityhjästä maalista.

Ilveksen tilaisuus tasoitukseen tuli 67. minuutilla, kun Marius Söderbäckin keskitys tavoitti Roope Riskin maalin edestä puolustajien välistä. Keskitys tuli kuitenkin aavistuksen verran korkeana, ja kurottamaan joutuneen hyökkääjän pusku karkasi hieman vasemmalta ohi. Tilannetta seuranneessa VPS:n toisessa vaihdossa Jesper Engström teki tilaa Juho Hyväriselle.

Ilves oli jo päässyt taas peliin paremmin kiinni ja kääntänyt painopisteen kohti vaasalaisten maalia. Lopulta palkinto tulikin komealla tavalla, kun Doni Arifi sai tilaa laukaukselleen rangaistusalueen rajalla ja lähetti kovan vasemman jalan kudin oikeaan yläkulmaan. 73. minuutilla syntyneeseen 1–1-tasoitukseen kirjasi maalisyötön Felipe Aspegren.

Tamperelaiset tekivät maalinsa jälkeen vaihdon, jossa Maksim Stjopin tuli kentälle Roope Riskin tilalle. Pallonhallinta pysyi tasoituksen jälkeenkin pääosin Ilveksellä, mutta VPS piti keltavihreät poissa aivan parhailta tekopaikoilta. 86. minuutilla kotijoukkue vaihtoi Antti-Ville Räisäsen tilalle Antonio Almenin ja Teemu Hytösen tilalle Gleofilo Vlijterin.

Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen Doni Arifi tarjosi hyvän syötön rangaistusalueen sisään Oiva Jukkolalle, jonka pienehköstä kulmasta lähteneen kudin maalivahti Rasmus Leislahti torjui kulmapotkuksi. Juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Jukkola sai toisen mahdollisuuden rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta nyt laukaus suuntautui oikealta ohi.

Ilves jatkoi painostustaan kolmen minuutin pituisella lisäajallakin, mutta osumia ei enää nähty, joten kärkikamppailu päättyi lukemiin 1–1.

Juhani Pikkaraisen kommentit:

– Matsi oli vähän kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla olimme mielestäni aika telineissä ja tuli tosi paljon sellaisia helppoja virheitä, joita ei yleensä tapahdu. Jouduimme sen takia puolustamaan enemmän kuin halusimme ja päästimme vielä aika tyhmän maalin, kun nukahdimme ihan täysin rajaheitossa.

– Ensimmäinen puoliaika ei ollut meiltä millään tavoin hyvä, mutta toiselle teimme tasonnoston. Saimme palloa enemmän hyökkäysalueelle, pakotimme VPS:n puolustamaan syvältä ja saimme paikkoja ja maalin. Kyllä siinä silti tuli vielä puolustussuuntaan pari sellaista nukahdusta, joita ei saisi tulla. Varmaan tasapeli oli lopulta pelitilanteisiin nähden oikeutettu.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit:

– Kahtiajakoiset fiilikset ottelusta. Tasoitusmaali ja muutenkin viimeiset 20 minuuttia oli meiltä tosi hyvä. Samaan aikaan on sanottava, että toisen jakson alkupuolisko oli meiltä todella heikko, ei saatu otetta pelistä ja muutamat hyvät torjunnat piti meidät pelissä mukana.

– VPS on hyvä ja hankala vastustaja, he tekivät meidän pelaamisesta tänään haastavaa. Silti näen, että pystymme kyllä olemaan parempia ihan oman toiminnan kautta. Pelin loppu osoitti tämän.

VPS–Ilves 1–1 (1–0)

1–0 Mads Borchers 41’

1–1 Doni Arifi 73’

Tilastot: Veikkausliiga.com

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 5 Juhani Pikkarainen, 16 Tatu Miettunen, 22 Aapo Mäenpää (42 Felipe Aspegren, 46’), 19 Oiva Jukkola, 6 Doni Arifi, 14 Anton Popovitch, 7 Joona Veteli, 9 Vincent Ulundu (17 Marius Söderbäck, 43’), 29 Santeri Haarala, 10 Roope Riski (8 Maksim Stjopin, 74’)

Käyttämättömät vaihtopelaajat: 4 Mohammed Umar, 12 Johannes Viitala (mv), 20 Samba Benga, 25 Arttu Tulehmo

Seuraavat ottelut

Ilveksen vierasottelut jatkuvat Turussa FC Interiä vastaan keskiviikkona 12.6. Kahdessa seuraavassa kotiottelussa on vastassa SJK. Lauantaina 15.6. joukkueet kohtaavat Tammelan Stadionilla Suomen Cupin 5. kierroksella ja keskiviikkona 19.6. Veikkausliigan Yöttömän Yön kierroksella, jolloin ottelut alkavat klo 21.00.

Veikkausliiga-ottelun Ilves–SJK lippujen hintaan sisältyy pelipäivänä klo 19.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvä Alumni All-Stars -hyväntekeväisyysottelu, jossa kohtaavat Suomen jalkapallo- ja jääkiekkolegendat. Hyväntekeväisyysottelun tuotoilla hankitaan Taysin Lasten ja nuorten sairaalaan vastasyntyneille hengitystukilaite. Ilves Edustus Oy lahjoittaa jokaisesta myydystä Ilves–SJK-ottelun lipusta yhden euron hyväntekeväisyystapahtuman tuottoihin. Mikäli ottelun yleisömäärä nousee 7500:een, lahjoitussumma tuplaantuu kahteen euroon lippua kohden eli yhteensä 15 000 euroon.

Osta liput ennakkoon Lippupisteen verkkokaupasta ja tule mukaan täyttämään Tammela ja tekemään hyvää!