3

Kentältä poistot

0

0

Juhannuksen jälkeiseltä pelitauolta tositoimiin palannut Ilves päätyi FC Lahden kanssa 2–2-tasapeliin. Tamperelaisten maalintekijöinä toimivat Maksim Stjopin ja Anton Popovitch.

Ilveksen puolustuslinjasta puuttui vasemman laidan luottomies Jorginho, mutta kokoonpanoon palasi edellisen ottelun pelikiellossa ollut toppari Juhani Pikkarainen. Joukkueen tukena Lahdessa oli myös hienosti läpi ottelun ääntä pitänyt Ilveksen kannattajajoukko.

Ottelu sai tamperelaisittain huonon alun, sillä FC Lahti iski lukemat 1–0:aan jo kolmannella peliminuutilla. Kotijoukkue riisti pallon puolessa kentässä ja eteni kahdella syötöllä avoimeen maalipaikkaan, jossa australialaishyökkääjä Luke Ivanovic sijoitti pallon tolppien väliin maalivahti Otso Virtasen jalkojen välistä.

Kahdeksannella minuutilla Anton Popovitchin pitkä pallo puolustuslinjan taakse tavoitti Oiva Jukkolan, joka ei kuitenkaan pystynyt suoraan jatkamaan aavistuksen taakse jäänyttä syöttöä kohti maalia. Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen sivuvapaapotkussa pallo kimpoili maalinedustalta ylärimaan, mutta tilanne liputettiin myös paitsiona.

Seuraavassa Ilveksen tilanteessa pomput menivät Ilveksen kannalta suotuisasti, kun Aapo Mäenpään keskitys oikealta laidalta pomppi lahtelaispelaajan ja lopulta Oiva Jukkolan epäonnistuneen vedon kautta Maksim Stjopinin ulottuville 14 metriin, eikä tämä erehtynyt paikassaan. Oikean jalan laukaus upposi vasempaan alakulmaan ja tasoitti lukemat 1–1:een 14. minuutilla.

21. minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi etenemään kohti Ilveksen maalia, mutta puolustus hoiti vaaralliselle alueelle maalin eteen toimitetun pallon kulmapotkuksi, jota lahtelaiset eivät myöskään onnistuneet hyödyntämään. Ottelun avausmaalin tehnyt Luke Ivanovic pääsi lataamaan voimalla 20 metristä reilut kolme minuuttia myöhemmin, mutta kova laukaus nousi selvästi yli maalin.

Ottelun ensimmäisen varoituksen sai Lahden Pablo Andrade, joka rikkoi Oiva Jukkolaa 26. minuutilla. Seuraavakin kortti nousi kotijoukkueelle, kun Mikko Viitikko liukui keskialueella Joona Vetelin jaloille 30. minuutilla.

Ilveksen seuraava maalipaikka siirsi keltavihreät johtoon 31. minuutilla. Maksim Stjopin jakoi pallon rangaistusalueen kulmalta keskelle Anton Popovitchille, joka lähetti haltuunottonsa jälkeen 18 metristä painavan laukauksen etukulmaan ja vei tamperelaiset 1–2-johtoon.

Lahtelaisten myöhästyneet taklaukset jatkuivat 36. minuutilla, jolloin oli Doni Arifia rikkoneen Eemeli Virran vuoro katsella keltaista. 42. minuutilla Lahdella oli kelpo maalipaikka hyökkäyspuoliskolla tekemänsä pallonriiston jälkeen, kun Michael López laukoi 20 metristä suoraan Virran syötöstä ohi takakulmasta. López pääsi toiseen vielä parempaankin tekopaikkaan pari minuuttia myöhemmin, kun Mikko Viitikon laadukas pitkä syöttö omalta kenttäpuoliskolta tavoitti Lópezin rangaistusalueen rajalta. Ilves-kapteeni Otso Virtanen teki kuitenkin hyvän torjunnan takakulmaan suuntautuneeseen sijoitukseen.

Jakson viimeinen paikka tuli Ilveksen kulmapotkun jälkitilanteessa maalinedustalta laukomaan päässeelle Juhani Pikkaraiselle, jonka kuti nousi yli maalin. Tauolle mentiin siten keltavihreiden 1–2-johdossa. Ilveksen maaleista vastanneille Maksim Stjopinille ja Anton Popovitchille kyseessä olivat kaudet toisen maalit Veikkausliigassa.

Kotijoukkue nousee tasoihin

Ilveksellä oli hyvä paikka kolmanteen maaliin heti toisen puoliajan alussa, kun joukkue sahasi nopeilla syötöillä paikan keskelle Marius Söderbäckille, joka ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan palloa kohti maalia. Hetkeä myöhemmin Santeri Haarala pääsi vuorostaan yrittämään rangaistusalueen sisältä, mutta veto nousi yli maalin. Ottelun ja FC Lahden neljännen varoituksen sai Luke Ivanovic 48. minuutilla.

Neljä minuuttia myöhemmin Ilveksen Söderbäck karkasi läpiajoon, jossa Lahden maalivahti Joshua Oluwayemi onnistui kuitenkin torjumaan. Seuraavassa tilanteessa Santeri Haarala toimitti pallon maaliverkkoihin, mutta tilanne oli selvä paitsio. Ilveksen paikat jatkuivat, kun ensin Oiva Jukkolan sijoitus hyvältä paikalta kajahti ylärimaan ja jatkotilanteessa maalivahti Oluwayemi torjui jälleen Söderbäckin yrityksen.

Ilveksen ensimmäisen varoituksen vastaanotti 66. minuutilla Doni Arifi, jolla tuli samalla korttitili täyteen. Keskikenttäpelaaja on siten sivussa Ilveksen seuraavasta kotiottelusta HJK:ta vastaan. Vierasjoukkue teki perään 67. minuutilla ottelun ensimmäisen vaihdon, jossa Maksim Stjopin teki tilaa Vincent Ulundulle.

Jakson puolivälissä pidetyn juomatauon jälkeen Lahden Julius Tauriainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta 15 metristä, mutta Ilves-puolustus blokkasi tämän vedon. Lahti sai jatkettua painettaan seuraavien minuuttien aikana pystymättä kuitenkaan luomaan kunnon tekopaikkaa.

Ottelun toinen ja kolmas vaihto nähtiin 80. minuutilla, kun Ilveksen Roope Riski otti kentällä Marius Söderbäckin paikan ja Lahti vaihtoi samalla Marius Könkkölän Otso Koskisen tilalle.

Kotijoukkueen päästyä peliin paremmin mukaan onnistui se lopulta hyödyntämään seuraavan tilanteensa, joka avautui turhan helposti. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisälle Michael Lópezille, joka leikkasi hieman keskelle päin ja ampui oikealla jalalla etukulmaan. Lópezin osuma tasoitti lukemat 2–2:een 83. minuutilla.

Ilveksen toinen varoitus nousi hetki maalin jälkeen Vincent Ulundulle. Santeri Haarala pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta heti seuraavalla minuutilla, mutta keskelle suuntautunut veto ei tuottanut ongelmia maalivahti Joshua Oluwayemille.

Keltavihreät olivat lähellä siirtyä takaisin johtoon 88. minuutilla, kun Joona Vetelin laukaus kimposi puolustajan kautta Santeri Haaralalle, jonka pienestä kulmasta lähteneen yrityksen Oluwayemi torjui kulmapotkuksi. Erikoistilanteessa keskitys puolestaan leijaili koko pelaajajoukon yli ja lopulta yli päätyrajasta. Ilves vaihtoi samalla Haaralan tilalle Lauri Ala-Myllymäen.

FC Lahti sai myös kulmapotkun ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, mutta tulosta ei tullut kotijoukkueellekaan pienestä paineesta huolimatta. Kentälle tullut Ala-Myllymäki vastaanotti Ilveksen kolmannen varoituksen 90. minuutilla.

Ottelun viimeisessä vaihdossa lisäajan ensimmäisellä minuutilla Lahden Eemeli Virta teki tilaa Tommi Jäntille. Lisäosumia ei enää nähty, joten joukkueet päätyivät lukemiin 2–2.

Tasapeliin tyytymään joutunut Ilves nousi 23 pisteeseen, jolla tamperelaiset ovat huipputasaisessa sarjassa viidentenä kahden pisteen päässä tasapisteissä olevista HJK:sta, KuPSista, SJK:sta ja VPS:stä.

Anton Popovitchin kommentit:

– Meillä oli aika paljon paikkoja siinä, kun johdimme 1–2, mutta ei vaan saatu sisään. Olisi varmasti tapettu peli sillä. Toisella puoliajalla oli huono jakso, ja sitten Lahti tekikin tasoituksen ja 2–2 tauluun. Puolustuspelissä voidaan varmasti parantaa. Se että saamme paljon paikkoja, näkyy varmasti pidemmän päälle tulostaululla, mutta kyllä puolustus tänään sakkasi.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit:

– Erittäin turhautuneet tunnelmat tasapelistä. Meillä oli useampi ykkösluokan paikka, erityisesti toisen jakson alussa, joista olisimme voineet tehdä enemmän kuin yhden maalin. Lahden toisessa maalissa meidän olisi yksinkertaisesti pitänyt puolustaa paremmin. Meillä oli aivan kaikki voiton mahdollisuudet tänään, mutta jätimme ne käyttämättä.

– Joukkueemme on tehnyt todella paljon töitä ja tekee jatkossakin. Meidän yhdessä on otettava vastuu näistä hetkistä, kun epäonnistumme. Uusi viikko ja uusi mahdollisuus tulee nopeasti.

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 5 Juhani Pikkarainen, 16 Tatu Miettunen, 22 Aapo Mäenpää, 19 Oiva Jukkola, 6 Doni Arifi, 14 Anton Popovitch, 7 Joona Veteli, 8 Maksim Stjopin (9 Vincent Ulundu, 67’), 17 Marius Söderbäck (10 Roope Riski, 80’), 29 Santeri Haarala (15 Lauri Ala-Myllymäki, 88’)

Käyttämättömät vaihtopelaajat: 32 Lucas Väyrynen (mv), 2 Matias Kivikko Arraño, 4 Mohammed Umar, 27 Jere Riissanen

Seuraava ottelu

Ilves ja HJK iskevät yhteen Tammelan Stadionilla Veikkausliigan kärkikamppailussa lauantaina 6.7. Yksi kesän odotetuimmista otteluista varattiin loppuun jo torstaina 27.6. Lippuja voi vielä vapautua myyntiin Lippupisteen verkkokauppaan. Nähään Tammelassa!