FC Inter tehokkaampi harjoitusottelussa

Toista kertaa viikon sisään kohdanneiden FC Interin ja Ilveksen välinen harjoitusottelu päättyi Turussa kotijoukkueen 2–0-voittoon.

FC Inter iski ottelun avausmaalin jo viidennellä minuutilla. Oikealta laidalta tullut keskitys tippui täydellisesti Ilves-topparien väliin ja tavoitti viime viikon Liigacup-kohtaamisesta pelikiellon vuoksi sivussa olleen Darren Smithin, jonka pusku upposi vasempaan alakulmaan muuttaen lukemiksi 1–0.

Ilveksen Santeri Haarala oli lähellä päästä yrittämään maalintekoa heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Inter-puolustus ehti siivoamaan pallon, eikä seuranneesta kulmapotkusta syntynyt tulosta. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Ilves sai pitkiä pallonhallintajaksoja ja syöttöketjuja, jotka veivät peliä kohti Interin päätyä. 16. minuutilla Vincent Ulundu teki itselleen tilaa rangaistusalueen rajalla, mutta vasemman jalan veto nousi yli maalin.

Ilves joutui tekemään vaihdon 26. minuutilla, kun kontaktitilanteessa itseään loukanneen Lauri Ala-Myllymäen tilalle kentälle tuli Oiva Jukkola. Vaihtoa seuranneessa hyökkäyksessä Roope Riski ja Doni Arifi pääsivät laukomaan ja jatkotilanteessa vielä Jukkolakin puskemaan, mutta yritykset kilpistyivät Inter-pelaajiin.

32. minuutilla Santeri Haarala pudotti oman blokatun laukauksensa jälkeen pallon noin 20 metriin Anton Popovitchille, jonka kuti nousi reilusti yli maalin. Minuuttia myöhemmin Doni Arifin pitkä avaus tavoitti pystyyn juosseen Roope Riskin kuudentoista rajalta, mutta pallo karkasin haltuunotosta Inter-maalivahti Eero Vuorjoen ulottuville. Seuraavaksi hyvään vetopaikkaan nousi jälleen Haarala, mutta Vuorjoki poimi puolustajasta kimmokkeen ottaneen laukauksen helposti.

Ilves teki toisen vaihtonsa 45. minuutilla, kun avausjaksolla parikin iskua saanut Vincent Ulundu jätti kentän ja tilalle tuli Marius Söderbäck. Alkuminuutteja lukuun ottamatta peli oli pääosin Ilveksellä hyvin hallinnassa, mutta todellisille huippupaikoille pääseminen oli vaikeaa. Darren Smithin maali jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi.

Inter hyödyntää tekopaikkansa paremmin

Toisen jakson alussa Ilveksen hyvä syöttöpeli tuotti jälleen puolittaisen paikan. Anton Popovitch löysi keskityspaikalle nousseen Jorginhon, jonka toimitus maalille tuli hyvälle alueelle, mutta ensimmäisenä palloon päässyt Inter-puolustus onnistui purkamaan.

Hetkeä myöhemmin Jorginho sai kotijoukkueen hyökkäystä katkaistessaan iskun jalkaansa, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Tilanteesta tuomitun Interin vapaapotkun jälkitilanteesta Mikael Almen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Juhani Pikkarainen onnistui nikkaamaan pallon päällään maalin yli kulmapotkuksi.

56. minuutilla Ilveksen hyökkäys tarjosi vetopaikan rangaistusalueen sisällä Santeri Haaralalle, jonka kudin toiselle jaksolle Interin maalinsuulle vaihdettu Ville Seppä kuitenkin torjui etukulmasta. Seuraavan vetopaikan sai kuudentoista alueen kaarelta Roope Riski, mutta pallo kiersi yli oikeasta yläkulmasta.

Tunnin pelin jälkeen Ilves vaihtoi maalivahti Otso Virtasen tilalle Johannes Viitalan ja Doni Arifin tilalle Noel Hasan. Interin johto kasvoi 2–0:aan heti vaihtojen jälkeen 62. minuutilla. Vasemmalta laidalta edenneen hyökkäyksen päätteeksi lähes päätyrajalta lähtenyt syöttö tavoitti keskeltä Joonas Kekaraisen, joka onnistui jatkamaan pallon sisään reidellään.

Ottelun ensimmäisen varoituksen sai 72. minuutilla Ilveksen Felipe Aspegren. Ilves teki samalla vaihtoja, joissa Juhani Pikkaraisen, Felipe Aspegrenin ja Santeri Haaralan tilalle tulivat Mohammed Umar, Jere Riissanen ja Danila Bulgakov.

Interin ensimmäisen varoituksen sai Iiro Järvinen 83. minuutilla. Ilveksen seuraava maalintekoyritys tuli Jorginhon syötöstä rangaistusalueen rajalta laukomaan päässeeltä Marius Söderbäckiltä, jonka laukaus karkasi yli oikeasta yläkulmasta.

Ilves pystyi toisellakin jaksolla hyvään pallonhallintaan, mutta Interin puolustus pysyi pääosin tiiviinä. Vierasjoukkue ei siten juuri päässyt yrittämään maalintekoa rangaistusalueen sisältä parhaalta sektorilta.

Varsinaisen peliajan täyttyessä keltaisen kortin vastaanottivat Interin Joonas Kekarainen ja Ilveksen Anton Popovitch. Ilves loi lisäajalla vielä yhden hyvän paikan kavennukseen, kun Roope Riski pudotti Jorginhon keskityksen päällään noin kymmeneen metriin Oiva Jukkolalle, jonka oikean jalan laukaus meni niukasti ohi vasemmasta alakulmasta. Tätä seurasi päätösvihellys, joten harjoitusottelun loppulukemat kirjattiin Interin eduksi 2–0.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit:

– Tuloksen tekemisen näkökulmasta meillä on vaikea jakso menossa. Oleellisin asia on se, kuinka tilanteeseen reagoimme. Pelaamisessamme on paljon hyvää, jonka päälle rakentaa mutta selkeästi myös parannettavaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä tänään ok. Lukuisista etenemisistä boksiin olisi kuitenkin pystyttävä luomaan useampi parempi paikka. Puolustimme Interin vastahyökkäykset nyt paremmin, mutta siitä huolimatta päästetyt maalit tulivat tilanteista, jotka meidän on hoidettava paremmin. Niin kuin sanottu, tuloksen tekemisen näkökulmasta molemmissa bokseissa on oltava parempi. Ei kuitenkaan sivuuteta täysin sitä, että pelaamisessamme moni asia toimii.

Harjoitusottelu: FC Inter–Ilves 2–0 (1–0)

1–0 Darren Smith 5’
2–0 Joonas Kekarainen 62’

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 3 Jorginho, 5 Juhani Pikkarainen, 16 Tatu Miettunen, 42 Felipe Aspegren, 14 Anton Popovitch, 6 Doni Arifi, 15 Lauri Ala-Myllymäki, 29 Santeri Haarala, 9 Vincent Ulundu, 10 Roope Riski

Vaihtopelaajat: 4 Mohammed Umar, 12 Johannes Viitala (mv), 17 Marius Söderbäck, 19 Oiva Jukkola, 23 Noel Hasa, 27 Jere Riissanen, 31 Danila Bulgakov

Seuraava ottelu

Ilveksen seuraavassa harjoitusottelussa on vastassa VPS, jonka Ilves kaatoi Liigacupissa maalein 3–1. Lauantaina 23.3. klo 15.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvään otteluun on VIP-paikkoja lukuun ottamatta ilmainen sisäänpääsy. VIP-liput eivät sisällä palveluita, mutta supistetut ravintolapalvelut palvelevat. Itäkatsomon palvelukäytävällä on tarjolla pientä suolaista purtavaa sekä erilaisia juomatuotteita.

Liput VIP-paikoille: Lippu.fi/ilvesfootball